O ştire îmbucurătoare!

Reintrând pe AtelierKult, aflu din peniţa lui Michael Hăulică vestea poveste că două piese germinate în răsadniţele atelierului sunt ca şi apărute într-o antologie din îndepărtata Japonie, dedicată de editura Tokyo Sogensha sefeului est-european. Este vorba de povestirile „Eu şi un câine”, de Ona Frantz şi „O femeie de succes”, de Roxana Brînceanu.

Adaug aci felicitările mele cele mai din inimă pentru autoarele devenite ambasadoare literare în ţara de la răsărit, (sunt tare mândru de voi, fete!) şi mulţumiri cu plecăciune lui Cătălin Sandu şi Bogdan Bucheru pentru muncuşoara de o fac ei cu adminuirea Atelierului. Le-aş mai mulţumi lui Michael Hăulică pentru flerul de a le selecta în antologia „AtelierKult povestiri fantastice” (Millennium Press, Satu Mare 2005), ca şi lui Horia Nicola Ursu, pentru că dă prilej de împlinire prozei speculative autohtone.

Să adăugăm cuvenitele mulţumiri stimatei Fumio Takano, autoarea antologiei nipone, ca şi domnului Haruya Sumiya, neobosit traducător, căruia nu-i vom putea mulţumi nicicum şi nicicând pentru serviciile nepreţuite făcute de domnia sa literei româneşti.

Iată că există viaţă şi în afara galaxiei SF anglo-saxone, iar autorii români sunt demni de atenţia şi preţuirea unor cunoscători. Asta vine ca o încurajare pentru tinerii autori şi ca o recunoaştere a literaturii SF româneşti de după 2000.

One Response to O ştire îmbucurătoare!

  1. […] din seria FORŢELE RĂULUI ABSOLUT) Final Frontier. That’s all folks! Mircea Coman/Scientifiland. O ştire îmbucurătoare! Assassin CG. Civilization V – […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: