Cum ar fi fost dacă…

Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceausescu

Nicolae Ceauşescu ar fi încă în viaţă? Ar fi împlinit azi 93 de ani. Ar mai fi Preşedintele Republicii Socialiste România? Secretarul General al Partidului Comunist Român? Cer prea mult cititorilor mei dacă-i rog să facă, în câteva cuvinte măcar, un exerciţiu spontan de imaginaţie alternativă? 🙂 Sunt curios… 🙂

Am să încep eu…

Cu ajutorul medicului indian Amar Dayarama, un geniu al geriatriei, Nicolae Ceauşescu nu numai că trăieşte, dar e cât se poate de viguros şi arată ca la patruzeci de ani. Este Preşedintele Republicii Comuniste Democratice şi Populare Române, dar a schimbat numele partidului în Partidul Popular Democrat Comunist Român, al cărui secretar general, fireşte, este. La presiunea Uniunii Europene, cu care negociază o formă de asociere reciproc avantajoasă, permite funcţionarea în ţară a încă unui partid, numit sugestiv Partidul Criticii de Opoziţie.

Savantul român Grigore Iorga a inventat combustina, un fel de cărbune de mare energie, obţinut prin reordonarea moleculară a deşeurilor celulozice. Din arderea sa nu rezultă niciun fel de cenuşă, ca şi cum ai arde diamante, iar puterea calorică este de 500 de ori mai mare decât a cărbunelui brun. Secretul e bine păstrat, protejat şi de un patent internaţional obţinut cu ajutorul Intelligent Money, o companie specializată israeliană. România a devenit principalul exportator de energie electrică din balcani, având cele mai moderne termocentrale. Exportul de combustină e interzis.

În interiorul Partidului Criticii de Opoziţia ia naştere o mişcare organizată, cu scopul de a răsturna regimul Ceauşescu. E sprijinită de servicii secrete străine, în special de peste ocean.

În 2012 izbucneşte Revoluţia, condusă de Ion Iliescu, un personaj de care Ceauşescu s-a temut tot timpul, şi care a fost menţinut în stare criogenică timp de 27 de ani de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse.

Ceauşescu fuge cu un gravicopter de pe acoperişul CC-ului. Este interceptat de un aparat de vânătoare IAR-211-Carpatkiller, pilotat de Sebastian Şenchea, stră-strănepotul lui Mircea Şenchea as al aviaţiei noastre din al doilea mondial.

Deşi superior, gravicopterul este totuşi doborât. Are loc autopsia dictatorului, dar rezultatele sale sunt ţinute secrete. Fiindcă Ceauşescu se dovedeşte a fi un android de provenienţă necunoscută.

Noul Preşedinte, Ion Iliescu, transformă România într-o republică pro-europeană. Se întrevăd semnele unei crize economice fără precedent.

Nimeni nu ştie ce s-a întâmplat de fapt cu adevăratul Ceauşescu…

15 Responses to Cum ar fi fost dacă…

 1. balinferi spune:

  Cred ca l-au rapit extratereştrii şi acum zboară către un viitor luminos. 🙂

 2. ben ami spune:

  „Amar Dayarama, un geniu al geriatriei” cand noi o aveam pe Ana Aslan? 😦
  apoi… „în special de peste ocean” dar Ion Iliescu „menţinut în stare criogenică timp de 27 de ani de serviciile secrete ale Federaţiei Ruse” ?
  si una subtila: „Are loc autopsia dictatorului, dar rezultatele sale sunt . Fiindcă Ceauşescu se dovedeşte a fi un android de provenienţă necunoscută.” (pai ori e secret, ori nu e secret?)
  in fine… se putea mai bine, chiar si in gluma, sper sa nu te exaspereze sugestia.

  • ben ami spune:

   atat de secrete ca mi-a disparut si bucatica de citat: „dar rezultatele sale sunt ţinute secrete”. 🙂

  • mirco67 spune:

   nimic din ce vine de la tine nu mă mai exasperează, ben. era un sinopsis fulger, scris în nici zece minute. şi da, era o glumă, poate nu chiar atât de reuşită. pe care se pare că ai tratat-o muuuuuuuult prea critic…

 3. L.D. spune:

  De fapt, Ceauşescu original nu mai exista demult. Avea mai multe clone(androizi), făcute, desigur, de holisticromi, fiinţele întregi. Deci, murise o altă clonă, ca multe altele. Şi holisticromii aveau de gând să mai facă vreo două, aşa, pentru amuzament, căci ei oricum nu aveau nevoie de putere, fiind personalităţi invizibile.
  Iar Ion Iliescu, cine ştie? Nu cumva…holisticromii?…

 4. L.D. spune:

  Nu s-a mai înscris nimeni la brainstorming?
  Am cam dat-o-n bară cu holisticromii, dar la brainstorming ideile se notează, fără excepţie, apoi se analizează.

  • mirco67 spune:

   m-aţi pus pe jar cu holisticromii! am notat ideea. adică mi-am notat-o. citeam un sfat al unui scriitor britanic de SF, pe nume Jeff Carver. el spunea că ideile trebuie notate, altfel se risipesc. el folosea o agendă mai mare. spunea că tot ce are legătură cu scrisul trebuie notat în acea agendă, pe care e necesar s-o porţi tot timpul cu tine, pentru că ideile vin pe neaşteptate. nu numai ideile din care se nasc poveştile, ci şi schiţe fugare de personaje, întâmplări cu valoare anecdotică, orice s-ar putea ulterior topi în substanţa narativă. şi mai spunea Jeff Carver că acele notiţe trebuie păzite şi că e bine să le păzeşti ca un dragon…

 5. L.D. spune:

  Am pierdut deja o grămadă de idei pe când spălam vasele. Nu neapărat criminale!…

 6. L.D. spune:

  Agathei Christie îi veneau ideile de romane poliţiste, când spăla vasele.

 7. resboiu spune:

  Bravo bre! Te tii de din astea, si pe noi nu ne inviti?

 8. […] Prietenul nostru Mircea Coman a scris aici ceva care zgândăre.. […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: