A mai trecut un an…

Fără nicio premeditare, în urmă cu trei ani, am plonjat în blogosferă. Am ales să fac asta nu oriunde, ci în lumea ficțiunii speculative de limbă română, fiindcă păstram pentru acest domeniu, încă din copilărie (cred că eram în clasa a doua când am citit prima oară „20.000 de leghe sub mări”), sentimente ce nu se vor stinge până la sfârșit. Sunt sigur de asta!

S-a întâmplat să iau decizia de a intra în lumea activă a literaturii science fiction, horror și fantasy chiar de Ziua Națională (da! cred că aceste cuinte se cuvin scrise cu litere mari!) și, dacă tot s-a întâmplat așa, simt nevoia să spun că, într-o asemenea zi aniversară, de două ori importantă pentru mine, mă gândesc încă din zori, de când m-am trezit, la o țară în care suntem cu toții prieteni, ținând foarte mult la acele lucruri care ne leagă și uitând repede tot ceea ce ne poate plasa, rigid, pe baricade opuse, la o țară pe care s-o facem împreună să renască, în fiecare minut al fiecărei zile, la o țară pe care s-o purtăm clipă de clipă în inimi cu mândrie și cu dragoste, iar în minte cu o cuprinzătoare înțelegere și luciditate.

Și cred că e un bun prilej să încercăm cu toții reconstrucția acelor punți fragile dintre noi, pe care, cu voia sau fără voia noastră, le-am făcut, prostește, să se destrame.

Ne-ar ajuta, cred, în această privință, un cântec din alte vremi, pe care l-au iubit cândva unii dintre noi, pe când inimile erau tinere și dornice să se avânte necondiționat în vâltorile vieții…

Să-l ascultăm! 🙂

10 Responses to A mai trecut un an…

 1. Cătălin Cofaru spune:

  Va doresc putere de munca in continuare, multe realizari si sa ne indrumati prin recenziile dvs. multi ani de acum inainte. La multi ani!

 2. La mulţi ani şi profundă recunoştinţă pentru ceea ce faci!

 3. lili3d spune:

  Mulți ani înainte! 🙂

 4. Ben Ami spune:

  foarte frumos! 🙂
  La multi ani tuturor romanilor!

 5. Resboiu spune:

  La multi ani, Mircea! Spor la scris!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: