Nou layout la Revista SRSFF

Revista SRSFF se bucură de curând de un nou layout. Pare să fie vorba de un cod mai simplu, dar ăsta nu-i neapărat un defect, fiindcă astfel de documente web funcționează bine și pe mașini mai sărăcuțe în resurse. Literatura trebuie, la urma urmei, să fie lesne accesibilă pentru toți.

Cromatica e și ea simplă, formatarea textului alăturând head-uri în portocaliu (suntem siguri că nu-i vorba de vreun apropo politic aici, 😉 oricum, ar fi nițel desuet) și paragrafe într-o nuanță de gri odihnitor, totul pe fond alb, clasic.

E mai bine? E mai rău?

Până la urmă, e chestie de gust. Iar despre gusturi și culori… Numai de bine… 🙂

Aș fi curios să aflu și alte păreri.

Eu unul prefer formaturile astea sobre, care aduc a pagină de revistă pentru iubitori de conținut, nu de floricele. Dar parcă ar merge și niște grafică, statică, desigur, fiindcă nu iubesc deloc flash-urile sofisticate și chițimiaurile javaneze. Niște imagini, așa, să-ți miște imaginația… Că doar e Societatea Română de Science Fiction și Fantasy, nu revista de fizică a liceului…

10 Responses to Nou layout la Revista SRSFF

 1. Eugen spune:

  Stai linistit! SIngura schimbare reala, ca si in politic – doar o aluzie, e doar aparitia paginii de redactie si impartirea functiilor nou create.

  • mirco67 spune:

   Văz că head-urile nu mai sunt cu portocaliu… De ce oare? 😉

  • mirco67 spune:

   Știam că tonurile de gri merg bine cu nuanțe de bordo. Cred că titlurile ar fi mers fain cu un bordo ceva mai deschis, dar nu foarte… Mergea și porocaliul. Poate ar fi fost mai bine o nuanță mai închisă. Sigur, e diferență și de cum se vede pe monitorul meu și pe cel al web designer-ului, că nu pot să fie identice decât din pură întâmplare.

   Și apropo de portocaliu. Eu am vreo două tricouri portocalii și vreo două cămăși, da’ niciuna din hainele astea n-au apartenență poitică. 🙂 Eu am făcut o glumă aici. Cineva a schimbat subit culoarea titlurilor… Sper că nu din cauza celor scrise de mine. Doamne ferește!

   • Eugen spune:

    Cred ca n-au stiu sa le faca albastre. Deocamdata e intuneric – dai cu mousul ca sa vezi de-i link.

 2. Ben Ami spune:

  este o imensa porcarie bizara 😦 o degradare voita. o tampenie abrutizanta. si toate la un loc.
  mi-e sila de atata si atata (nu atat) tembelism.
  cum sa distrugi tu un format si sa-l inlocuiesti cu basina aia ? 😦
  de ce n-au pus grafica cu caractere ASCI?
  vai de noi… bat p… (aia) pe dunga cu gramatica (ca m-am si saturat de cate ori sunt fortat sa citesc cretinismele alea, cand am altceva mai bun de facut INTOTDEAUNA) si distrug partea vizuala, dupa ce ca-i full de comentarii dintre cele mai belite intre „distinsi” ai fandomului, carora LE E LENE sa se exprime in limba romana. mai, niste farisei, niste gogomani, niste distrusi atat de remarcabili care sper… sa nu aiba loc (sau voie) sa scrie ceva si in alta parte (macar sa reducem din damage).
  cum sa nu te mai saturi sa mananci cacat cu polonicul zi de zi si ceas de ceas si secunda de secunda? chiar nu mai vrea nimeni sa le atraga atentia ca-s DOBITOCI?

 3. Interesant[ dar consider un declin…
  Nu sunt expert în web-design, dar e o încercare de minimalism care a dat rateu… după vechea „faţă” mă aşteptam, la un re-branding la cava mai.. nu ştiu, nu spectaculos.. ci mai interesant

  • mirco67 spune:

   O interfață minimalistă e adesea de preferat, dar iată că au început să apară unele modificări. Fondul paginii e acum o nuanță de gaben-prăzuliu, a apărut pe coloana din dreapta un slider de imagini, prezentând noi oferte editoriale și a reapărut și apletul ăla java cu harta revolventă, care cam trage pe procesor (se pare că are nevoie de resurse, nu jucărie). Harta aceea n-a mers niciodată prea bine. Intram uneori pe site duminica, la 4 dimineața, oră la care, mai mult ca sigur, eram singur acolo, și ea zicea că ba sunt din Craiova-Dolj, ba din icsulești-Mehedinți, dar nu mă nimerea niciodată. Preferam adesea să citesc textele folosind un browser text, pe care-l folosesc și acum ca să scap de toate binefacerile graficii dinamice prea încărcate. Cred c-ar fi mult mai bun un contor de vizitatori din acela clasic, care să spună direct câți trec pe acolo. Că vin din Manhatenul de Jos sau din Iepurenii de Sub Codru nu cred că-i prea interesant.

   • Ben Ami spune:

    le dau block la toate „invartitele” de peste tot, ca si ursu are d-astea. da’ nu pentru mine 🙂
    la naiba, nu stau doar cu ferestrele lor deschise in browser si de cand mi-a ramas stramt serverul de la NASA trebuie sa ma rezolv cu imputiciunea mea.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: