August ficțional – privire de ansamblu

S-a mai încheiat o lună de cronici la SCIFIENTLAND, ultima a verii lui 2012, o lună în care, deși Gazeta SF nu a apărut (întâmpină oarece probleme, dar avem promisiuni că se rezolvă), numărul total al textelor publicate a crescut față de perioada precedentă. Datorăm această creștere participației consistente a redacției de la SUSPANS.ro (15 piese!!!), dar și revistelor NAUTILUS (care a ridicat numărul producțiilor literare oferite la 6) și SRSFF (în creștere de la 4 la 7 texte), precum și redacției HELION ON LINE, revenită în actualitate cu triada din ultimul Laborator SF (adică 3 texte).

Am ținut aici cont și de schița domnului Eugen Lenghel, „Istorii reutilizate”, considerând-o, din neatenție și oboseală, parte a unui articol antiplagiat cu care suntem întru totul de acord. Ne facem pe această cale o severă autocritică, 😉 pentru greșeala de a nu fi inclus și piesa pomenită mai sus în cronica tocmai apărută („Sfârșit de vară la SRSFF”), conchizând că impresia de la finalul respectivului articol ne apare acum ceva mai îndulcită. 🙂 Am recitit, de astă dată cu atenție, întregul text și ne-a făcut plăcere.

Ca și în precedentele priviri de ansamblu, redăm mai jos clasamentul la zi:

1.SUSPANS.ro – 76 povestiri
2.SRSFF – 41 povestiri
3.Gazeta SF – 31 povestiri
4.NAUTILUS – 24 povestiri
5.HELION ON LINE – 12 povestiri

Din nou ne-ar fi aproape imposibil să ne decidem asupra unei povestiri a lunii, având de ales pentru asta între „Noapte cu vampir și steag”, de Mircea Liviu Goga (NAUTILUS), „Baba Docă”, de Dan Moldovan (SUSPANS.ro) sau „Planeta ieftină”, de Sergiu Someșan (HELION ON LINE), cărora li se alătură, la numai un pas în urmă, alte piese demne să facă parte dintr-o antologie de proză speculativă românească: „Povestea lui Florea Înfloritul de pe tărâmul ielelor”, de Aurel Cărășel, și „Ziua și locul primului refuz”, de Andrei Gaceff (NAUTILUS), „Istorii reutilizate”, de Eugen Lenghel, și „Frizeria Universală”, de Daniel Barbu (SRSFF) sau „Ultimul tablou”, de Cristian Lisandru, „Crăciunul Renatei”, de Radu-Ilarion Munteanu, „Jack Vindecătorul”, de Florentin-Ionuț Haidamac, „Bodo”, de Karel Cispic, „Zburătorul și Contele Muscă”, de Alexandra Niculae, „Ferma”, de Diana Alzner sau „Îngerul cu coasă”, de Tiberiu-Virgil Popescu (toate de la SUSPANS.ro).

Suntem convinși că și Gazeta SF ar fi avut ceva de adăugat la lista precedentă, și așteptăm cu mare nerăbdare să revină și să o facă.

Până atunci, să ne bucurăm de culorile toamnei acesteia, lăsându-ne purtați pe aripile imaginației.

Spor la scris tuturor! 🙂

Reclame

3 Responses to August ficțional – privire de ansamblu

  1. dan spune:

    Multumesc.
    o zi buna,
    dan

  2. Cu aceleaşi gânduri bune, domnule Coman!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: