Ficţiuni de cireşar – privire de ansamblu

Prima cifră care trebuie să apară aci este, fără nicio îndoială, cea a numărului total de texte al lunii iunie. Făcând o adunare sumară, cele 3 de la NAUTILUS, plus cele 7 de la SRSFF, plus cele 14 (!!) de la SUSPANS.ro, plus cele iarăşi 3 de la HELION ON LINE şi, în fine, dar nu în ultimul rând, cele 6 de la Gazeta SF ridică recolta la 33 de povestiri.

Clasamentul la zi, prin urmare, ar fi acesta:

1.SUSPANS.ro – 47 povestiri
2.SRSFF – 30 povestiri
3.Gazeta SF – 23 povestiri
4.NAUTILUS – 15 povestiri
5.HELION ON LINE – 9 povestiri

Calitativ, ar fi multe de spus, căci fiecare dintre cele cinci publicaţii a avut plusurile şi minusurile sale. Pentru titlul de povestirea lunii, s-ar putea alcătui o listă de competiţie, de pe care negreşit ar trebui să nu lipsească „Piticul Dindin şi cartea fermecată”, de Aurel Cărăşel şi „Afacerea secolului”, de Ioana Vişan (ambele de la NAUTILUS), „În căutarea simetriei”, de Daniel Timariu şi „Tester”, de Diana Alzner (SRSFF), „În urma lor, doar flăcările…”, de Cătălina Fometici şi „Omul de dincolo”, de Mihai Hafia Traista (SUSPANS.ro), „Driada”, de Mircea Boboc (HELION ON LINE) sau „Kill”, de Ana-Veronica Mircea şi „Pielea ta ca păcatul…”, de Alexandra Niculae (Gazeta SF). Foarte aproape de ele ar putea sta alte titluri, ca „SMS+”, de James R. Blaisse, „Mărgelele verzi”, de Andra Pavel, „7 seri”, de Narcisa Stoica, „Crimele plăcerii”, de Alin Dărângă sau „Iunie”, de Karel Cispic (SUSPANS.ro), „Atac cu sptfire la Binderdaal”, de Marcel Luca şi „Visând Zăpada”, de Lucian-Vasile Szabo (HELION ON LINE) sau „Periuţa, bat-o vina…”, de Ioana Vişan (Gazeta SF), toate, în opinia mea, de valoare antologabilă.

Poate şi din cauza faptului s-a-ntâmplat să fiu multe zile în concediu (de unde şi întârzierea acestor articole!!) am avut totuşi impresia că întregul proces publicistic de ficţiune speculativă a avut, aşa, un aer de vacanţă. 🙂 Chiar şi astfel, între două beri fără alcool şi o excursioară cu maşinuţa (două dintre drumuri fiind la service, fiindcă biata tuturigă s-a supărat pe un senzor MAP – se ocupă de măsurarea presiunii absolute din galeria de admisie – defect extrem de rar, care dă tot felul de simptome ciudate pe parte electrică, cum ar fi funcţionarea ciudată a unora din instrumentele de bord şi o injecţie de benzină cu totul haotică, precum şi o indicaţie de avarie la nivelul combustiei, care s-a dovedit la interogarea computerului de bord că se datora unei injecţii de amestec insuficient de bogat în camerele de ardere, la un moment din trecut – benzina, bat-o vina!), am găsit câteva ore, trunchiate, secţionate, ca să nu zic hăcuite de tăişul altor şi altor evenimente, în care am putut să-mi fac lectura bietelor povestiri. Şi de-ar fi fost numai atât! Ca o făcută, soarta ne-a pus tot felul de piedici, care mai de care mai stranii, obligându-ne să cheltuim pentru ele singura avere pe care o avem cu adevărat pe lumea asta: timpul propriei noastre vieţi.

Dacă nu v-aţi plictisit, urmăriţi-ne în continuare! 🙂

Reclame

2 Responses to Ficţiuni de cireşar – privire de ansamblu

  1. […] Ficţiuni de cireşar – privire de ansamblu […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: