Ficţiuni de mai – privire de ansamblu

Se cuvine de la început o rectificare: numărul 17 al Gazetei SF apare în contul lunii mai, nu aprilie, aşa cum am socotit noi în „Aprilie ficţional – privire de ansamblu”. Ca urmare, SRSFF nu se află pe locul al treilea în privinţa productivităţii, ci pe poziţia a doua, adunând din martie până acum 23 de texte, inclusiv cele înscrise în concursul „e-Text”, faţă de cele 17 contabilizate de Gazetă în cele numai două numere apărute (martie şi mai).

Ar mai trebui menţionat că HELION ON LINE a apărut în martie cu un număr dublu (martie-aprilie), revenind în public la începutul lui mai cu cel mai recent număr al său (la ora când scriu aceste rânduri).

Aşadar, clasamentul la zi ar fi acesta:

1.SUSPANS.ro – 33 povestiri
2.SRSFF – 23 povestiri
3.Gazeta SF – 17 povestiri
4.NAUTILUS – 12 povestiri
5.HELION ON LINE – 6 povestiri

Revenind la luna lui mai, aş reitera ideea că ne aflăm într-un evident proces de creştere calitativă, lucru vizibil nu atât la SUSPANS.ro, SRSFF, Gazeta SF sau NAUTILUS, care se menţin cu lejeritate acolo unde ne-au obişnuit, cât mai ales la HELION ON LINE, a cărei revenire mă face să-l consider pe Mircea Boboc autorul lunii. „Puţin şi bun” pare să fie cuvântul de ordine al ultimului număr online de la Timişoara. Cea mai consistentă povestire dintre cele publicate luna trecută e greu de ales. S-ar putea lupta pentru ea „Domnul Meher”, de Nick Sava (NAUTILUS), „Pentru toate comorile iadului”, de Cătălina Fometici, „Prada”, de Paul D. Adrian sau „Cântecul spânzuratului”, de James R. Blaisse (toate de la SUSPANS.ro), „2099”, de Leonard Ancuţa şi „Amurg cu natură moartă”, de Alin Dărângă (ambele de la Gazeta SF) şi lista ar putea continua. Niciuna dintre ele nu mi-a lăsat însă acel gust amărui de cafea bine făcută, căci astfel mi s-a părut „Democraţia prescriptivă”, lucrarea domnului Mircea Boboc (HELION ON LINE).

Bucurându-ne de toate darurile ficţionale pe care ni le oferă publicaţiile noastre, să fim sănătoşi, fiecare cât poate de tare, şi să aşteptăm cuminţi să aflăm ce se va întâmplă să ne mai aducă Moş Internetu’ de luna aceasta.

Dar despre toate astea vom spune câte ceva abia la începutul lui iulie…

Adică în miezul verii…

Până atunci, numai împliniri! 🙂

One Response to Ficţiuni de mai – privire de ansamblu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: