Cântec de mântuire…

America are probleme. Condusă din ce în ce mai prost, mai ales de la finele ultimei conflagraţii mondiale, iat-o azi în pragul încapacităţii de a se autosusţine ca stat. În vreme ce averile unora creşteau (încă mai cresc!!), statul a ajuns la faliment. Vrând-nevrând, va trebui să începem a ne obişnui cu ideea că America are mare nevoie de o renaştere spirituală, spre a se ridica ea însăşi din sclavia mentală. Şi o dată cu ea întreaga lume în care SUA a exportat vreme de decenii un sistem cândva de invidiat, ajuns atât de nociv astăzi.

Poate că niciodată n-au fost mai actuale versurile vechiului „Cântec de mântuire” („Redemption Song”) al lui Bob Marley, pe care-l aşez mai jos ca pe o pioasă rugă: să asculţi şi tu cântecul libertăţii.

P.S.

Remixul acesta uneşte parcă pe toţi cei ce se simt solidari lumii a treia din care noi, sclavii dinlăuntrul sistemului, ne excludem făţarnici, prosteşte orgolioşi, crezând încă în vorbele politicienilor ce ne duc în risipire, mulţi dintre noi gata oricând să îmbrace uniformele deja pregătite, şi să apere în tranşee „idealurile” celor ascunşi în spatele uşilor închise…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: